Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve dirim kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

     Yangın Bapsı insanların, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması sağlamlanabilir.

Yangın kapısı evgin çıkış muhtevain kullanılacaksa o saat gerekli koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün ahzüitai dokumalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kalburüstü hale getirmiştir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

120 zaman dayanikli yangin kapılarını panik barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Icraatında kanatlardan biri çakılı ötekisi hareketlidir. Mıhlı kanada ast üst sürgü ve peş kanat uygulandığı üzere, amudi panik bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak daha çokça insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel gidiş anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya dosdoğru birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin katkısızlıklı çkırmızıışması ve kapıyı art kapatması gerekir.

Yangın Kapısı baz amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın kapısı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler bakış önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle sevap bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page